Nieuwsbrief 2009

( Wegens ziek zijn van Nel zijn er minder acties in 2008 en 2009 gedaan)

Januari :

We zijn gestart met de voor onderzoeken van Alagie Mendy van de North Banck in Gambia die een open hartoperatie in Israel moet ondergaan. Hiervoor heefy hij in Victoria Hospital in Banjul opnieuw onderzoek moeten ondergaan en bij Africmed in ........ die meer gespecialiseerd zijn. Theo en Miep hebben dit op zich genomen om met Alagie mee te gaan voor onderzoek. Deze mensen wonen in Gambia en ze hebben in 2008 besloten om ook Alagie te gaan helpen en ons financieel te ondersteunen met hun Stichting Nyatouta. Omdat we zelf niet steeds in Gambia kunnen zijn om alles te regelen, en een touabab nu eenmaal meer klaar krijgt als de mensen van ons bestuur in Gambia. Ze zijn ook voor ons naar de Northbanck geweest om foto"s van Alagies ledematen te maken. Israel wilde zeker weten dat hij geen nierziekte had omdat hij zo klein is voor zijn leeftijd. Gelukkig is alles okay !

Januari :

24 Dozen gaan met de container naar Gambia.
Hierin zitten kleding, en medische goederen voor de Health Centers Serrekunda en New Jewswang.

Foto containerspullen jan 2009 ( Anke Nel en Wout bij de dozen voor Gambia )

Februari :

Medisch Onderzoek Alagie bij Africmed . Eerst nog even een paar dagen uitrusten en aansterken bij Theo en Miep thuis.

( foto Alagie even vakantie voor de onderzoeken )
Verklaring Afric Med maart Maart
Paspoorten laten maken voor moeder Tisbeh en Alagie


April :

Onze penningmeester in Gambia Ous Sanneh overhandigd een groot telraam namens Stichting Sharanie aan Dhr. Kommer van Tright van Stichting Wilko Gambia Foundation voor 1 van zijn schooltjes.

( foto Ous overhandigd telraam aan Komer van Trigt )

April :

Nieronderzoek Alagie bij Africmed

Foto Alagie buikje

Juni :

Bloedtest voor Moeder en Alalgie op HIV, Hepatitus en TB , anders mogen ze Israel niet in ! Alles is okay !


Juni :

Medicijnen voor Alagies conditie zijn gesponserd door Apotheek Baarlo

Foto: P 1050225

Juli :

Bemiddeld en onderzoek naar betrouwbaarheid in sponsering computerlessen voor Lamin Sayne die door een Belgische mevrouw geschonken werden.

foto Lamin Saine

September :

14 dozen verpleegsterkleding en medische materialen waaronder spuithulzen, naalden, compressen, kraampaketten, bloeddrukmeters, suikermeters, enzv.gaan met de container mee. Samen met Bai Jobarteh gebracht die op dat moment een paar weken te gast was in mijn huis.

( Foto: P1050452 Bai en Nel bij de dozen in Utrecht. )

September :

Het schoolgeld van 30 adoptiekinderen is betaald aan de scholen voor het nieuwe schooljaar. Er zijn een paar mensen gestopt met doneren maar gelukkig hebben we weer snel nieuwe mensen kunnen vinden. Anders konden 10 kinderen niet meer naar school ! Dit zou toch zonde zijn !

Foto: adoptiekinderen schooljaar 2009/2010

Oktober :

Toezegging van Sach Israel operatie Alagie en een gedeelte van het kostenplaatje wordt nu duidelijk ! Stichting Nyatouta neemt een groot deel van deze financieen voor hun rekening.

foto: Stichting Sharanie brief donatie operatiegeld

November:

Kleding en koffers gekocht voor de reis van Alagie en de moeder.En wat speelgoed voor Alagie want het wordt een lange trip.

Foto: P 1050519
kleding en speelgoed voor onderweg

December:

Op 27 december brengen we Alagie al Tisbeh naar het vliegveld van Banjul toe. Na eerst afscheid van familie genomen te hebben. Helaas mocht hij niet met de vlucht mee, omdat hij geen transit visum had wat volgens SN Brussel niet nodig was, omdat ze alleen een overstap maakte in Brussel en niet door de douane kwamen. We hebben dus de reis moeten verzetten naar 17 januari. Hieronder toch nog foto´s van het afscheid.

foto P 1050632

er word over de straat gegoten waar we over moesten lopen om zo Alagie en moeder een behouden vlucht en terug keer te wensen. Een jaren oude traditie die deze familie in ere hield.

foto P1050636

Nog een laatste groepsfoto met de familie

foto P1050640

Nog even een foto voor het Vertrekhal in Banjul

foto P1050643

Ennn nu naar de check in !