Project 2
Hart- Operatie Alhadgie

Info: Dit is een kind van 6 jaar met grote hartproblemen wat NIET in Gambia geopereerd kan worden.
Zijn ouders hebben GEEN geld omdit in het buitenland te laten doen !
Alhagie kan en mag NIET spelen met kinderen en kan NIET naar school. Dit is te vermoeiend voor hem en belast zijn hartje ! Hij word constant rustig gehouden en zit onder de medicijnen ter voorkoming om een verkoudheid of een griepje te krijgen die hem fataal zullen worden ! Zijn hartje gaat als een wilde te keer. Dit kind MOET gewoon geholpen worden.
Help ons hiermee !
Schenkingen kunnen gedaan worden op: 79.18.4..743 onder vermelding Operatie Alhagie. Ook dit kind verdient om een normaal leven te hebben.
Ben nu in onderhandeling met het Lilianefonds hoe zij ons en Alhagie kunnen helpen met zijn operatie !
Dit project is opgegeven voor de Antwerpen-Banjul Challenge waar teams voor kunnen gaan rijden !!


Augustus 2007:
Alhadgie heeft een medisch onderzoek gehad in Dakkar, Senegal ter voorbereiding op een operatie in Europa.

December 2007:
Drie clustergroepen van het SBO Weert hebben Alhadgie financieel geadopteerd en een actie gedaan om geld bij elkaar te krijgen zodat we voor hem een prive leraar kunnen betalen die hem lezen en schrijven leert, zodat hij niet achter raakt als hij de operatie eenmaal achter de rug heeft. Hij verveelt zich, en dit is een goede manier waarmee hij zich een beetje bezig kan houden.

Juni 2008:
Overdracht van het geld en wat leermateriaal voor Alhadgie, wat door lieve mensen mee wordt genomen en overhandigd aan ons bestuur, die dan zorgen dat het bij hem terecht komt. Zijn oom is onze assistent secretaris en zal verder de leraar maandelijks uitbetalen ! We kunnen van dit geld hem 4 tot 5 maanden les laten volgen door deze leraar.

Juli 2008:
Er zijn voornemens om een groot Benefietconcert op te zetten om geld binnen te krijgen om Alhadgie te opereren en nog een ander Gambiaans jongetje van 7 jaar die kanker aan zijn oog heeft en die dringend een operatie nodig heeft ! Deze jongen heeft veel pijn en men kan hem niet in Gambia helpen !

Juli 2008:
Amsterdam Dakkar gaat voor ons rijden ! Er is een team van 2 mensen die de Amsterdam Dakkar gaan rijden in november en die graag onze projecten met kinderen wil ondersteunen hiermee ! Binnenkort meer info hierover.


Helaas is Samba 3 dagen geleden overleden. We zijn helaas te laat voor hem.
We willen ons nu gaan focussen op Alhadgies operatie.
Wout van Baal die samen met mij Stichting Samba wilde gaan oprichten heeft besloten om deze kinderen via Stichting Sharanie te gaan helpen. Hij zal ons alle medewerking gaan verlenen en zal ons helpen waar nodig is.
In de toekomst willen we meerdere kinderen zoals Alhadgie en Samba gaan helpen die niet te helpen/opereren zijn in Gambia en geen overlevenskans hebben.

December 2009:

Alhadgie kan nu eindelijk geholpen worden ! Hij vertrekt 27 december naar Israel voor zijn openhart operatie.


. Ikzelf breng Alhagie en de moeder naar het vliegtuig ( ik vertrek 16 december naar Gambia ) en onze vrijwilliger Wout vangt hun op in Brussel, waar ze overstappen naar Tel Aviv. Wout blijft 10 dagen in Israel en zal de moeder wegwijs maken en hun ondersteunen waar nodig, bij de onderzoeken die al meteen gedaan worden bij aankomst. Hier aangekomen staat een dokter van het SACH klaar om hem op te vangen en hem naar het SACH ziekenhuis in Holon te brengen. Bijna 3 jaar zijn we hiermee bezig geweest om dit alles voor elkaar te krijgen ! Het was een lange weg maar we zijn blij dat het nu eindelijk zover is !
2009 was een heftig jaar met vele onderzoeken en geregel rond zijn operatie. Alles moest eerst goedgekeurd worden. Israel wilde weten of hij operabel was. En ja !! Hij kon geopereerd worden. Dus paspoorten maken om Banjul, visa aanvragen Israel, minderjarigen-verklaring aanvragen Banjul, koffer, kleding en schoenen kopen, enz, enz. Teveel om op te noemen ! En nu is het afwachten en fingers crossed dat alles goed afloopt en dat hij gezond terug mag keren. Dan zal Alhadgie weer gezond zijn, net als ieder ander kind en kan en mag hij eindelijk spelen en eindelijk naar school. Een leven zonder medicijnen dagelijks. Zonder de grote hulp van Theo en Miep van Stichting Nyatouta, was dit alles niet mogelijk geweest ! Dit echtpaar, dat in Gambia woont, heeft voor ons zoveel werk verricht; dit hadden we zelf vanuit Nederland zo snel nooit kunnen doen ! Vooral de sponsoring voor de verblijfkosten, die ze voor hun rekening nemen, heeft het mogelijk gemaakt dat Alhadgie naar Israel kan gaan ! Theo gaat dan ook Alhadgie in februari/maart in Israel ophalen, als hij weer naar huis mag.
Alle sponsers heel hartelijk bedankt voor alle donaties voor Alhadgies operatie ! Zonder jullie was het niet mogelijk geweest !
We houden jullie op de hoogte hoe het verder met hem gaat via deze site. En plaatsen fotos op deze site van alles.
Op naar de volgende die ons nodig hebben.
We hebben vandaag een mooie donatie van 250 euro gekregen van een overleden mevrouw die met dit geld graag kinderen wil helpen die het nodig hebben. De familie dacht hierbij aan ons, omdat een familielid al 2 kinderen via onze Stichting geadopteerd heeft. Op ons lijstje van kinderen die nog geholpen moeten worden staan nu nog: 2 meisjes van 4 en 6 jaar met flinke navelbreukjes, 1 jongetje van 3 jaar met staar, 1 meisje van 18 jaar met genitiale verminking door besnijdenis Deze kinderen willen we heel graag met dit geld laten helpen alleen weten we niet hoever we hiermee komen en wat de kosten zijn van dit alles. Genoeg is het niet om allen hiemee te helpen !
Dus als u ons hiermee wilt helpen en een donatie wilt doen dan zou dit geweldig zijn.
Rekeningnummer vindt u op deze site en vermeld hierbij:
Hulp operatie kinderen Gambia.


Alagie is op 26 januari smorgens om 8 uur geopereerd !

De vlucht van 27 december is uitgesteld omdat er toch een transitvisum nodig was, en daardoor zijn Tisbeh de moeder van Alagie en Alagie op 17 januari naar Israel vertrokken.
3 Jaren zijn we hier mee bezig geweest maar hebben dit nu eindelijk kunnen volbrengen.
Het heeft veel voeten in de aarde gehad voor het zover was, en we het nodige geld binnen hadden hiervoor. Samen met Stichting Nyatouta hebben we de klus geklaard en een boel lieve sponsers en vrijwilligers.
Allemaal harstikke bedankt hiervoor, ook namens de familie van Alhadgie.
Onze kas heeft hierdoor een flink gat opgelopen en we zullen dit in 2010 moeten dichten.
Maar het was het waard ! Een kinderleven is gered ! Kinderen zijn onze toekomst overal ter wereld.
Kijk hier voor meer info en fotos rondom de operatie.

Vandaag 4 maart is Alagie weer teruggekeerd naar Gambia samen met zijn moeder.
Theo en Miep ( die in Gambia wonen )hebben hem opgehaald in Israel en hun begeleid. Het was een reis met veel tegenvallers.

Mankementen aan het vliegtuig waardoor na 1 uur vliegen het weer terug moest keren naar Tel Aviv. Men moest overnachten in een hotel en de volgende dag de reis voortzetten met stops in Brussel en in Marrocco. Uit eindelijk te landen in Banjul waar de familie en bestuur Sharanie Foundation hun op kwamen halen. Door omstandigheden wat aan de late kant en onze reizigers een beetje aan de vroege kant.
Het was een hartelijk weerzien met de familie ,en blij weer gezond Alagie terug te zien in Gambia. Wel heel wat kilootjes zwaarder geworden door het goede eten in Israel en iedereen verwonderde zich over dat dikke koppie wat Alagie gekregen heeft in deze korte tijd. Dit is te gedeeltelijk te wijten aan de medicijnen die hem moeten oppeppen de komende 2 maanden. Hij heeft nu reserves opgebouwd en kan herstellen. Alagie kan nu rennen en ravotten zoals elke ander kind. Leven als elke ander kind, en niet als een plantje leven, en rustig gehouden worden. Ook kan hij nu naar school toe net als elke ander kind en heeft meer energie en is niet meer moe.
We zijn heel blij dat we dit allemaal samen hebben mogen doen met jullie.
Vooral Theo en Miep van Stichting Nyatouta en de sponsers van beide Stichtingen hebben dit mogelijk gemaakt.
Kinderen zijn onze toekomst en daar moeten wij voor zorgen.
Iedereen hartelijk bedankt voor alle hulp en steun.
Jullie waren in een woord geweldig ! Ook namens de Familie Mendy en Gomez

Nel Hoebergen, Stichting Sharanie