Project 7
Kunst-Project Gambia

Dit is een project in ontwikkeling. Ook hiervoor zal Nel in januari, op haar reis naar Gambia de nodige mogelijkheden bekijken en de kunstenaars bezoeken. Het is de bedoeling dat kunstenaars aldaar kunst maken, die aan de toeristen verkocht gaat worden. Van de opbrengst word materiaal gekocht, en kinderen die getalenteerd zijn, krijgen les van de kunstenaars !! Een gedeelte van de opbrengst is voor de kunstenaars, zodat ze een inkomen hebben en een klein gedeelte gaat naar onze Stichting.
Zo kunnen in dit project en ook project nummer 2 de mensen zelf in hun onderhoud voorzien en zal de armoede teruglopen !
---
We hebben nu afspraken gemaakt met 1 kunstenaar Mustafa. Hij gaat 10 zandschilderijen voor ons vervaardigen en die gaan we verkopen in Nederland. Het is namelijk voor hem niet mogelijk ze te verkopen, omdat hij ook nog opdrachten heeft om bedden te maken met veel houtsnijwerk erin zoals je ze in Gambia ziet. Hij is een harde werker en heeft veel creatieve ideeŽn en kwaliteiten; een echte designer. Hiervoor in de plaats zal hij jeugd opleiden in zijn werkplaats ook als tekenaar of schilder zodat dit in de toekomst ook dit navolging zal hebben. Een gedeelte van de opbrengst komt ten goede van hem zelf en aan onze Stichting. Wij zorgen voor de materialen die hij nodig heeft. Als dit goed loopt gaan we dit uitbreiden.